Ketagihan Belanja Online

Belanja online!!

Cewek mana yang gak suka??:p

Ini juga berlaku bagi saya, si ibu beranak dua. Mula-mula saya hanya belanja satu dua barang secara online. Tapi semenjak punya bayi kicik, frekuensi belanja online saya jadi tambah sering karena keterbatasan waktu membuat saya gak bisa sering keluar rumah membeli beberapa barang kebutuhan. Alasan lain yang membuat saya suka belanja online adalah sekarang banyak banget e-commerce yang nawarin free ongkir. Lalu ditambah lagi pilhan barang-barang yang dijual online itu bervariasi banget. Mulai dari barang bekas, baju, kosmetik, makanan sampai tanaman. Plus lagi masih suka kasi diskon ini itu. Gimana gak tergoda yaaaaa.

Ngomong-ngomong soal belanja online, saya punya satu situs favorit buat belanja yaitu sociolla, situs belanja khusus kosmetik dan perawatan wajah. Perkenalan saya dengan sociolla adalah saat membeli salah satu produk masker yang sedang hits dan naik daun, My Beauty Diary. Sebenernya sih masker yang kondang ini juga tersedia di drug store seperti Guardian. Tapi karena gak punya waktu luang untuk beli masker ini, jadilah saya membeli online. Ditambah lagi saya gak perlu bayar ongkos kirim. Irit kaaann???? Kalo ke Guardian mesti keluarin mobil, ke mall, dan masih ada kerepotan lain-lainnya. Kalo belanja online tinggal klik..klik barang diantar ke depan rumah kita.

Suami saya juga penggemar belanja online lho. Bahkan dia beberapa kali membeli bibit tanaman dan tanaman kaktus secara online:D.  Menurut suami saya yang ahli IT (eheemmm), di masa depan orang-orang akan semakin sering berbelanja online dan jarang belanja offline. Banyak faktor yang mendorong hal tersebut. Pertama, orang-orang akan semakin melek teknologi informasi sehingga berbelanja online tidak menjadi hal yang sulit. Kedua, kondisi lalu lintas yang semakin padat membuat orang malas keluar dan memilih barang untuk diantarkan ke rumah mereka. Hal ini sudah mulai sering kita temui kan? Di Jogja, tempat saya tinggal, membeli makanan lewat go-food bukan hal yang awam bagi masyarakat setempat. Di Jakarta apalagi. Karena faktor kemacetan dan keterbatasan waktu belanja online semakin menjadi pilihan.

Saya sendiri juga sependapat dengan suami. Menurut saya belanja online adalah sebuah keniscayaan di masa depan. Sesuatu yang tidak bisa dihindari. Sebagai konsumen kita harus melek dan bijaksana memilih situs belanja yang terpercaya. Terlebih toko tempat kita membeli barang sifatnya virtual kan? Jangan mudah terkecoh dengan promo-promo gak jelas untuk menarik pembeli. Karena kalau sudah tertipu, akan sulit bagi konsumen untuk meminta pertanggungjawaban. Kalau pun ingin mencari promo atau diskon di situs belanja seperti Sociolla, misalnya, pastikan kita mendapatkannya dari penyedia yang terpercaya seperti saleduck. Di saleduck banyak sekali kupon-kupon dari toko online terkemuka seperti sociolla dan matahari mall. Kelebihan saleduck adalah website ini sudah menjalin kerjasama langsung  dengan toko-toko online terkenal sehingga kode kupon yang tersedia eksklusif dan menguntungkan.

Sudah sering kita dengar kasus yang kurang menyenangkan di toko online.  Bukan berarti toko online tidak aman ya tapi menurut hemat saya kita sebagai pelanggan juga harus cerdas dan cermat memilih toko online. Bukan begitu? Jadi sudah belanja online di mana hari ini?:

 

 

 

Let’s Join the Speaking Club

Another thing, besides the detox, I wish I can accomplish this year is joining an English speaking club. Those two were actually targeted last year in my resolution, but failed to be done. This year I start to gather some people who are willing to practice their English speaking capability through a speaking club.

The concept was discussed profoundly with Mas Chandra and Mas Apri, both are instructors of an English institution in Jakarta. They were very enthusiastic with my idea as the club that they founded is decayed. From them I know that it’s not easy to build a speaking club in conventional way. I mean you just can’t gather them up in a venue like in class, especially when the participants are working. Weekend is also a bad choice of time as they will prefer going to mall or entertainment center rather than gathering with pals practicing their English.

Departing from their shared experience, we came up with a concept that this speaking club will be held after hour, when people choose it’s better to stay somewhere while waiting for the traffic jam.  The day picked is Wednesday and the time is 7 PM. Afterward, the place is tentative but definitely in a place situated in mall or entertainment place. It can be cafe or something else.

With that concept, hopefully we can, at least, gather 15 participants who will continue committing their presence every Wednesday night. The topic can be anything interesting as long as it can “provoke”  participants to speak up. And though a relax ambiance of cafe, instead of confined-class room, hopefully people will feel relax.

Anyone would join? It starts this May 6.

Facts about Electoral College

  1. In US election, instead of electing president candidates, the voters give their voice to choose the electoral college.
  2. Electoral college is a group of people who will vote for the president.
  3. Electoral college consists of 538 representatives from 50 states.
  4. The composition of electoral college is 435 of house of representatives member and 100 of senates.
  5. And from where the other 3 votes? It’s allocated for Washington DC, the capital of USA.
  6. Party convention or voting at each party are the common mechanism of choosing the electoral college.
  7. It’s required at least 270 electoral votes for a president candidate to win the seat.
  8. Electoral colleges are in independent position to choose the president candidate, however they are usually firm in their commitment to a certain candidate.

Mid-Autumn Festival

The Mid-Autumn Festival (中秋節, zhōng qiū jié), also known as the Moon Festival, is a popular East Asian celebration of abundance and togetherness, dating back over 3,000 years to China‘s Zhou Dynasty. In Malaysia and Singapore, it is also sometimes referred to as the Lantern Festival or Mooncake Festival. The Chinese Lantern Festival is held on the 15th day of the first lunar month.

The Mid-Autumn Festival falls on the 15th day of the 8th lunar month of the Chinese calendar (usually around mid- or late-September in the Gregorian calendar), a date that parallels the Autumn Equinox of the solar calendar. This is the ideal time, when the moon is at its fullest and brightest, to celebrate the abundance of the summer’s harvest. The traditional food of this festival is the mooncake, of which there are many different varieties.

The Mid-Autumn Festival is one of the two most important holidays in the Chinese calendar (the other being the Chinese Lunar New Year), and is a legal holiday in several countries. Farmers celebrate the end of the summer harvesting season on this date. Traditionally, on this day, Chinese family members and friends will gather to admire the bright mid-autumn harvest moon, and eat moon cakes and pomeloes together. Accompanying the celebration, there are additional cultural or regional customs, such as:

  • Eating moon cakes outside under the moon
  • Putting pomelo rinds on one’s head
  • Carrying brightly lit lanterns
  • Burning incense in reverence to deities including Chang’e
  • Planting Mid-Autumn trees
  • Collecting dandelion leaves and distributing them evenly among family members
  • Lighting lanterns on towers

·         Fire Dragon Dances

The above-stated description was on email I received from our company vendor. He claimed that this year his company wouldn’t send any moon-cake due to the environment’s sake:D. Happy Mid-Autumn Festival for those celebrating it:)

Greenpeace Supporter Gathering

Greenpeace Supporter Gathering
Grand Indonesia Mall, Jakarta
Sabtu, 29 Juni 2008
13.30 WIB – 16.00 WIB
Atrium East Mall Lt. 2

Acara :
1. Greenpeace Event “Pembela Hutan Indonesia – Suara Anak Bangsa”
2. Penyerahan Rekor MURI “100 Suara Anak Bangsa untuk Hutan Indonesia”
3. Pemutaran Film “100 Suara Untuk Anak Bangsa”
4. Meet And Greet Greenpeace Supporter Indonesia
5. Meet And Greet dengan Greenpeace Staff
6. Meet and Greet dengan Greenpeace Supporter Artis
7. Kuis
8. Pemutaran Film Greenpeace
9. Talkshow Pembela Hutan Indonesia – Suara Anak Bangsa
10. Acara Anak
- Face Painting
- Puppet Show / Story Telling
- Menggambar dan Menulis Kartu Pos untuk Presiden
Registrasi sekarang ke Supporter Services Greenpeace
1. Tlp ke 021-32839760 setiap hari kerja Senin – jumat Pukul 10.00 WIB – 17.00 WIB
2. Email ke supporter services ke supporterservices.id@greenpeace.org
Regitrasi Supporter ditutup hari Selasa. 25 Juni 2008